Over mij

De video is gemaakt door Oldmates www.oldmates.nl

Paul Zandbergen werd elf jaar geleden gegrepen door het gitaarvirus. In diezelfde periode volgde hij de opleiding tot meubelmaker en kreeg hij een liefde voor hout.

,,De geur van het hout en de kleur van de klank zijn voor mij elementen een gitaar zowel van binnen als buiten te willen kennen”, vertelt hij. ,,Gitaarreparatie en -bouw gaat over tiende millimeters. Het is aan mij de taak erachter te komen hoe ver ik kan gaan om het intstrument op en top bespeelbaar te maken en goed te laten klinken. Wat ik mooi vind aan mijn vak is dat elke gitaar anders is en dus geen werkdag hetzelfde. Aan het einde van een reparatie weet ik precies wat de gebreken en pluspunten van het instrument zijn. Ik, maar ook de eigenaar, leert de gitaar hierdoor goed kennen.”