Gitaarreparaties

Heeft jouw gitaar onderhoud nodig of is de sound niet goed? Bij Zandbergen Guitars kun je terecht voor allerlei gitaarreparaties, zoals een gitaar set-up, refret of een nieuwe benen topkam. 

Set up gitaarreparatie door Zandbergen Guitars

Set-up

Bij een set-up wordt de gitaar van top tot teen nagekeken. De topkam wordt op maat gevijld, de frets worden op één hoogte gevijld en de brug wordt geperfectioneerd. Daarnaast wordt alles schoongemaakt en indien mogelijk worden de stemmechanieken afgesteld. Daarna is de gitaar weer op z’n best. De prijs van een set-up begint vanaf 165,- euro.

Zandbergen Gitaar doet gitaarreparatie

Refret

Soms is het te laat voor een set-up en zijn de frets te laag en zijn er nieuwe nodig. Die zijn er in alle soorten en maten dus je kunt ze naar voorkeur kiezen. Ik kan u met mijn kennis en ervaring helpen bij deze keuze. De prijs van het refretten verschilt per gitaar (met binding, zonder binding met of zonder gelakte toets) en begint vanaf 275,- euro.

 

Topkam gitaarreparatie

Benen topkam 

Been geeft sustain! Daarnaast geleidt een goede topkam de snaren beter en is het minder gevoelig voor slijtage. Het is toch zonde als je een mooie gitaar met een plastic topkam hebt… Een benen topkam heb je al vanaf 60,- euro en dat is zeker de moeite waard.

Gitaarreparatie door Zandbergen Guitars

Gitaar afstellen

Afstellen is ook mogelijk indien je gitaar in de juiste conditie verkeert. Er wordt hier gekeken naar de topkam, trussrod en brug. Wees je wel bewust dat als de gitaar ongelijke frets heeft, je nooit het optimale uit je instrument kunt halen. Dat gebeurt wel bij een set-up. De kosten voor afstellen zijn vanaf 75,- euro.

Gitaarreparatie elektronica door Zandbergen Guitars

Elektronica 

Ik voer diverse elektronicareparaties uit, zoals het vervangen van pick-ups of het verhelpen van een krakende potmeter.

Gitaarreparatie door Zandbergen Guitars

Andere reparaties

Ook complexere reparaties kan ik ook uitvoeren, zoals een gebroken headstock, losse zangbalkjes of een brug die op instorten staat.